Evidentaal
  • Home
  • Praktijk
  • Behandelingen
  • Informatie
  • Inschrijving
  • Route & contact

Facings, kronen en bruggen

Facing

Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op uw tand wordt geplakt. Het krijgt de vorm en kleur van uw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uitziet. Hoe een facing geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt.

Een facing is een mooie en slimme oplossing voor het verfraaien van uw gebit. De stand, vorm en kleur van uw tanden worden met facings eenvoudig aangepast. Hierdoor krijgt uw gebit een mooi en fris aanzicht en zien uw beschadigde tanden er weer uit als nieuw. 

Bij een porseleinen facing slijpen we een dun laagje van het glazuur af. Uiteraard zorgen we ervoor dat de grootte van de facing precies past bij uw andere tanden.

Bij composiet facing wordt het tandoppervlak voorafgaand ruwer gemaakt met een zuur, waardoor de composiet facing beter zal hechten. Na het opruwen van het tandoppervlak brengen we de composiet laagje voor laagje aan.

Voor het maken van composietfacings kan er ook gekozen worden voor de F.I.T. methode. 

Hierbij maken we gebruik van mallen, gemaakt door een tandheelkundig laboratorium (Elysee Dental) en injecteerbare (vloeibare)composiet. Vraag uw behandelaar voor meer informatie.

Wilt u meer weten over de verschillende facings en welke van toepassing zijn bij u?

Bel, mail en kom langs voor een adviesgesprek. We kunnen een behandelplan opstellen en de kosten van de facings bespreken. U bent van harte welkom bij ons in de praktijk.

Kronen en bruggen

De kroon van een tand is het gedeelte dat zichtbaar is boven het tandvlees. Wanneer de natuurlijke kroon beschadigd, verkleurd, scheef of afgebroken is, kan het plaatsen van een kroon uitkomst bieden.

Wat is een kroon?

Een kroon kan van metaal, metaalporselein of volledig porselein zijn gemaakt. Het is een kapje dat over een afgeslepen, bestaande tand of kies wordt geplaatst. Hierdoor krijgt deze tand of kies zijn oorspronkelijke vorm terug. 

Wanneer er één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen moeten worden vervangen, kan er worden gekozen voor een brug. 

Wat is een brug?

Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen die open ruimten opvullen tussen nog wél aanwezige tanden en kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers.

Wat zijn pijlers?

Dit zijn de tanden of kiezen aan weerszijden van de op te vullen ruimte. Het opvullen van de lege ruimte voorkomt dat tanden en kiezen scheef gaan staan en maakt normaal kauwen weer mogelijk.

Wilt u meer weten over kronen en bruggen en of dit een geschikte oplossing voor uw mond is? 

Bel, mail of maak een afspraak. Wij stellen graag een behandelplan op en bespreken de kosten van een degelijke behandeling met u.