Evidentaal
 • Home
 • Praktijk
 • Behandelingen
 • Informatie
 • Inschrijving
 • Route & contact

Clear aligners / onzichtbare beugels

Helaas heeft niet iedereen van nature een kaarsrecht gebit. Sterker nog, bij meer dan 50% van de mensen in Nederland, staat het gebit afwijkend. Grote kans dus dat u iemand kent die een beugel heeft gehad. De ontwikkelingen in de orthodontie gaan heel snel. Een innovatieve methode voor het rechtzetten van tanden en kiezen is een clear aligner behandeling. Dit systeem bestaat uit nagenoeg onzichtbare en uitneembare bitjes die elke twee weken vervangen worden door een nieuwe set bitjes. Elk bitje is op maat gemaakt, speciaal voor uw gebit.   

Met dit systeem kan er al binnen 6 maanden resultaat worden behaald.

Mooie lach, ook tijdens het dragen van de onzichtbare beugels van Invisalign of ClearCorrect.

Het doel van een Invisalign-behandeling is een verzorgde en stralende lach. Dit betekent niet alleen een recht gebit, maar ook een goede mondhygiëne. Met scheve tanden en kiezen is het lastiger om het gebit goed schoon te houden. Ook de onzichtbare beugels van ClearCorrect zorgen voor een elegante en representatieve uitstraling tijdens en na de behandeling. De onzichtbare beugel is onder andere geschikt voor:

 • Voorkomen en verhelpen van slijtage aan de tanden en kiezen

 • Aanpassen van de beet om zo beschadiging aan het tandvlees te voorkomen of te herstellen

 • Rechtzetten van tanden en kiezen die te zwak zijn voor slotjesbeugel

 • Kaken in de juiste stand op elkaar te laten aansluiten, zodat we problemen aan het kaakgewricht voorkomen

 • Spraakproblemen te verminderen en op te lossen door de stand van uw gebit te verbeteren

Vaak duurt een behandeling met clear aligners korter dan een behandeling met bijvoorbeeld een slotjesbeugel. Uw zorgprofessional geeft tijdens het bespreken van het behandelplan een indicatie van de behandelduur.

De  onzichtbare beugel is van veraf niet zichtbaar. Door het doorzichtige kunststof waarvan het bitje gemaakt is, is de beugel onopvallend. Omdat de bitjes uitneembaar zijn, kunt u alles eten en drinken. U mag alleen water drinken wanneer u de bitjes draagt.

Wij adviseren u de bitjes dag en nacht te dragen. U draagt de bitjes niet tijdens het eten en drinken van warme dranken. Ook adviseren wij u de bitjes minimaal 22 uur per dag te dragen.

De draagtijd van een bitje is twee weken, maar de draagtijd kan in overleg met uw behandelaar verkort worden.

Als u een aanvullende tandartsverzekering met vergoeding voor orthodontie hebt, is het mogelijk dat de behandeling deels wordt vergoed.

Er zijn meerdere aanbieders van de onzichtbare beugels. Vraag uw tandarts of een behandeling met onzichtbare beugels bij u mogelijk is en welk systeem het beste bij u past. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.