Evidentaal
  • Home
  • Praktijk
  • Behandelingen
  • Informatie
  • Inschrijving
  • Route & contact

Restauratieve tandheelkunde

Tandenknarsen

Tandenknarsen (bruxisme) komt voor bij 10-20% van de Nederlandse bevolking en is van alle leeftijden. Tandenknarsen is het hard over elkaar heen schuiven van het boven- en ondergebit. Dit veroorzaakt een schurend, knarsend geluid. Ook kaakklemmen (het krachtig opeenklemmen van de kaken) valt onder de term bruxisme. Tandenknarsen en kaakklemmen kunnen schade aan het gebit veroorzaken. Daarnaast kan bruxisme leiden tot pijnklachten door overbelasting van het kaakgewricht.

Het knarsen gebeurt meestal tijdens het slapen. Hierdoor hoor je zelf de knarsende geluiden niet. Er zijn andere symptomen van tandenknarsen die je wel zelf kunt opmerken. Gebitsslijtage is ook een bekend symptoom van knarsen. Lees er hier meer over.

Gebitsslijtagebehandeling

Gebitsslijtage is zeer goed herstellen en op te bouwen met behulp van wit vulmateriaal (composiet). Deze behandeling is relatief eenvoudig, vaak pijnloos, zeer duurzaam en geeft mooie resultaten. De behandeling vraagt echter de nodige expertise van de tandarts. Wij van Evidentaal hebben veel ervaring in (uitgebreid) restauratiewerk met behulp van composiet. Ook de F.I.T. methode leent zich uitstekend voor gebitsslijtagebehandeling.

Controle, preventie & mondhygiëne

We beginnen bij het begin. Elke afspraak weer. Hoe staat jouw stralende lach erbij?

Lees meer

Esthetische tandheelkunde

Je lach bepaalt je uitstraling en je verdere voorkomen. Wij helpen je deze te behouden.

Restauratieve tandheelkunde

Voor alle tanden en kiezen die het zelf niet meer kunnen hebben wij een passende oplossing.

Orthodontie, onzichtbare beugel

Scheve en/of onregelmatige tanden en kiezen; Evidentaal laat zien dat het anders kan.